Praktijk voor energetische therapie

Ariadne Nijsse

Wat is energetische therapie

Als reactie op ervaringen en emoties stapelen spanningen zich op in het lichaam. Een energetische behandeling kan helpen om deze spanningen op te heffen, waardoor je eigen levenskracht weer kan stromen.

Energetische therapie is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende behandelmethoden als Reiki, chakra- en aura-behandeling. De energie helpt je beter contact te maken met je lichaam en een beter contact met je lichaam (lichaamsbewustzijn) maakt dat je sneller signalen van je lichaam kunt herkennen en ontdekken wat je behoeften zijn, waar je grenzen liggen, wie je bent en wat je wilt.

Energie is altijd en overal aanwezig en verbind alles met elkaar!

Het is van belang om goed geaard te zijn en minder in je hoofd te zitten omdat je dan letterlijk en figuurlijk steviger staat. Een energetische behandeling kan je helpen beter te aarden. Energetische behandelingen zijn nooit een vervanging van reguliere medische zorg. Bij fysieke of emotionele problemen is het altijd raadzaam eerst een arts te raadplegen. De behandelingen kunnen wel goed in combinatie, ter ondersteuning of als aanvulling op medische behandeling dienen.

Balans vinden tussen activiteit, (ont)spanning en rust

We zeggen het zo gemakkelijk ‘even weer balans vinden’ maar dat is vaak niet zo eenvoudig. Het dagelijks leven met alle beslommeringen, dingen die je wilt of misschien moet. Je wilt alle ballen in de lucht houden. Soms lukt dat, soms niet. Het is ook niet erg zolang het geen problemen oplevert. Maar wanneer het je dagelijkse functioneren langdurig in de weg gaat staan dan is het raadzaam om na te gaan wat voor jou energieslurpende situaties zijn.

Wat prikkelt je, wat verlamt je of wat brengt je tot rust. Hoe weet je wat van jou veel energie vraagt en wat jou juist energie geeft. Het zijn vragen die je bij jezelf kunt nagaan en van belang zijn bij je dagelijkse functioneren. Door te voelen wat je lichaam je aangeeft kun je jezelf beter leren kennen en energetische therapie kan daarbij ondersteunend zijn.

Chakra’s en aura

Chakra’s zijn energiecentra die verbonden zijn met de aura, dat is het energieveld dat ons omringt. Chakra’s hebben de vorm van een bloemetje en hebben direct invloed op hoe je je voelt.

Met een energetische behandeling worden onder meer chakra’s en aura behandeld.