Praktijk voor energetische therapie

Ariadne Nijsse

Reiki

Reiki is een uit Japan afkomstige behandelmethode waarbij je energie opneemt uit energieveld om ons heen en gebruikt voor jezelf of anderen. Het woord Reiki is Japans voor universele energie – ‘Rei’ betekent universeel en ‘Ki’ is energie.

Reiki werkt op lichaam en geest. Het stimuleert  het zelfgenezend vermogen van het lichaam en ondersteunt bewustwording. Reiki zet altijd een veranderingsproces in gang, al gebeurt dat nog zo subtiel. Een reikibehandeling wordt door iedereen anders ervaren. Maar ook meerdere reikibehandelingen aan dezelfde persoon kunnen voor die persoon verschillend aanvoelen. Wat Reiki precies is of met je doet is voor iedereen anders. In essentie is het belangrijk om het ’te laten zijn wat is’. Zonder oordeel. Wat het voor jou doet, kun of zul je zelf ervaren.

Tijdens een Reiki-behandeling lig je, gekleed, op een behandeltafel en het duurt gemiddeld 75 minuten. Reiki-behandelingen geef ik in mijn praktijk en daarvoor kun je een afspraak maken.

Je kunt ook zelf een Reiki 1 cursus volgen waarbij je het vermogen krijgt om Reiki te gebruiken voor jezelf en anderen.

Reiki cursus

Tijdens de eerste graad Reiki-cursus, ook wel een Reiki-klas genoemd, verkrijg je het vermogen Reiki te kunnen gebruiken voor jezelf en voor anderen. Je leert de basisposities om jezelf te behandelen en de handposities om anderen een complete of verkorte behandeling te geven.

Bij deze cursus gaan wij uit van de traditionele beginselen van Mikao Usui, de herontdekker en grondlegger van de Reiki zoals we die nu kennen. Je wordt in vier keer ‘afgestemd’ op de Reiki-energie. Een ander woord is ook wel ‘ge nitieerd’ of ‘ingewijd’ worden. Deze initiaties worden verdeeld over vier dagdelen.

We besteden aandacht aan de geschiedenis van Reiki en leggen uit wat Reiki is en vooral wat het voor je kan doen. Uiteraard krijgen de cursisten de gelegenheid elkaar te behandelen en krijg je de kans behandeld te worden. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Mikao Usui, de herontdekker en grondlegger van de Reiki zoals we die nu kennen.

Cursusduur:

Reiki 1: vier dagdelen gedurende één weekend
Reiki 2: twee dagdelen
Plaats: Druten
Kosten: eerste graad € 200,-
tweede graad € 300,-

Aanmelden kan telefonisch 06 13701477 of via ariadnenijsse@icloud.com

Agenda:

Reiki cursus in samenwerking met Tineke van Laar in Druten.

Reiki I
6, 7 en 8 september 2024

Reiki II
12 en 14 april 2024

 

Boek

In september 2021 hebben we dit boek over Reiki in eigen beheer uitgebracht. Er is al veel geschreven over Reiki en in dit naslagwerk staan geen spectaculaire nieuwe inzichten. Het is met name gebaseerd op ervaringen opgedaan in vele Reiki-klassen en vragen waar cursisten mee kwamen of zelfs worstelden, aangevuld met ervaringen uit de praktijk.

Prijs: €17,50 (exclusief verzendkosten)